Go Back

Mørdeigskaker med bringebær

Mørdeigskaker med bringebær har samme grunnoppskrift som serinakaker. Med den friske smaken, og nydelige rødfargen til bringebærsyltetøyet gir kakene en lekker ekstra piff til julebaksten.
Mørdeigskaker med bringebær

Ingredienser

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts Idun Vaniljeessens
  • 150 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 1 stk romtemperert egg

Annet

  • Bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 180°C varmluft. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bakebolle.
  • Smuldre smøret sammen med med de tørre ingrediensene. Husk rene hender! Visp egget lett sammen, og bland det i deigen. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en lang pølse.
  • Skjær pølsen i like store stykker og trill dem til runde kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir. Lag en fordypning i hver kule med tommelen og ha litt bringebærsyltetøy i hver grop.
  • Stek i 10-15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften