En klassisk kjeks fra et land som er gode på oppskrifter med marsipan. Nemlig Tyskland. Disse holder godt i en lufttett boks eller kakeboks og passer like godt hele året.
Riv marsipanen på et grovt rivjern og rør sammen med sukker, eggehviter og bakepulver i en stor bolle eller med en grind på kjøkkenmaskinen. Rør sammen til en jevn deig. Deigen skal være litt løs og klissete. Dekk med en tallerken eller plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 min. eller mer.
Forvarm ovnen til 180 grader. Ha mandlene i en skål. Form 1 ss deig med litt våte hender til du har en liten pølse og rull den i mandler. Legg over på stekebrett med bakepapir og legg den i en bue. Fortsett med resten av deigen. Stek midt i ovnen til de er gylne. 12-15 minutter. Avkjøl litt på stekebrettet før du løfter de forsiktig over på en rist og avkjøler de helt.
Smelt sjokolade over vannbad og dypp endene av kjeksen i sjokoladen. Legg over på bakepapir og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Tips og triks
Kjeksene holder seg i flere uker i en tett kakeboks, men det er lurt å vente med sjokolade til dagen de skal serveres. Da holder sjokoladen seg penest.