Brune pinner
Brune pinner med hakkede nøtter er en av julens store favoritter. De er enkle å lage, har en lang holdbarhet og smaker kjempegodt! I denne oppskriften topper vi de brune pinnene med pistasjkjerner, perlesukker og grovhakkede mandler, men du kan også lage en blanding av hasselnøtter, valnøtter, peanøtter - eller de nøttene du liker aller best!
porsjoner30
Ingredienser
- 200 g romtemperert meierismør
- 200 g sukker
- 1 stk eggeplomme
- 1 ss lys sirup
- 0,5 ts malt kanel
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 4 dråper Idun Mors hjemmebakte Mandelessens
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
- 300 g hvetemel
Til topping:
- 1 stk egg til pensling
- Grovhakkede mandler
- Perlesukker
- Pistasjkjerner
Fremgangsmåte
- Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin og bland sammen. Ha i de resterende ingrediensene og elt alt godt sammen til en jevn deig.
- Ha deigen på en ren kjøkkenbenk og del den i 6 like store deler. Trill hver del til pølser og legg på kortsiden på et stekebrett med bakepapir. Trykk pølsene litt flate, pensle med egg og dryss på en blanding av hakkede mandler, pistasjkjerner og perlesukker.
- Stek de brune pinnene på midterste rille i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter.
- Ta ut kakene og skjær dem i skrå, smale pinner (ca 1,5 - 2 cm) mens de fortsatt er varme. Avkjøl de brune pinnene på en bakerist etter steking.
Tips og triks
Brune pinner kan du lage i god tid før jul. Oppbevar alltid tørr julekaker i en lufttett boks, så holde de inntil 2 måneder!