Cookies med marsipan og sjokolade
Denne deigen kan lages mange dager i forveien, og ligge klar i kjøleskapet. Skjær av noen skiver og stek når du får lyst på noen nybakte cookies!
![Cookies med marsipan og sjokolade](https://www.idun.no/wp-content/uploads/sites/49/2022/11/Cookies-med-marsipan-og-sjokolade-1024x682.jpg)
Ingredienser
- 110 g romtemperert meierismør
- 70 g sukker
- 100 g lyst brunt sukker
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 1 stk egg
- 0,5 ts bakepulver
- 1 klype flaksalt
- 200 g hvetemel
- 150 g mørk sjokolade, grovhakkes
- 150 g Odense grov marsipan, skåret i 1 cm terninger
Fremgangsmåte
- Pisk smør, sukker, lyst brunt sukker og vaniljeessens med en kjøkkenmaskin. Bruk grinden eller k-kroken på maskinen. Pisk til du har en lys krem. Pisk inn egget. Rør hvetemel sammen med bakepulverog salt, og rør inn i røren på lav hastighet til nesten alt melet er blandet inn. Ha i sjokolade og marsipan. Vend inn med en slikkepott.
- Ha deigen over på en lett melet benkeflate og samle til en kule. Rull til en tykk pølse, ca 5 cm bred, og pakk godt inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet i minst 1 time, eller over natten.
- Forvarm ovnen til 175 grader over og undervarme. Skjær deigen opp i 1 cm tykke skiver og legg over på stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen til kjeksene er gylne i kantene (11-15 min).
- Avkjøl i 10 minutter på stekebrettet før du flytter de over på en rist med stekespade. Avkjøl helt på risten. Oppbevar i en lufttett boks.
Flere cookiesoppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Annet
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Høst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Vale
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Annet
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Høst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Vale
- Valentines
- Valentines - Kaker