Cookies med marsipan og sjokolade
Denne deigen kan lages mange dager i forveien, og ligge klar i kjøleskapet. Skjær av noen skiver og stek når du får lyst på noen nybakte cookies!

Ingredienser
- 110 g romtemperert meierismør
- 70 g sukker
- 100 g lyst brunt sukker
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 1 stk egg
- 0,5 ts bakepulver
- 1 klype flaksalt
- 200 g hvetemel
- 150 g mørk sjokolade, grovhakkes
- 150 g Odense grov marsipan, skåret i 1 cm terninger
Fremgangsmåte
- Pisk smør, sukker, lyst brunt sukker og vaniljeessens med en kjøkkenmaskin. Bruk grinden eller k-kroken på maskinen. Pisk til du har en lys krem. Pisk inn egget. Rør hvetemel sammen med bakepulverog salt, og rør inn i røren på lav hastighet til nesten alt melet er blandet inn. Ha i sjokolade og marsipan. Vend inn med en slikkepott.
- Ha deigen over på en lett melet benkeflate og samle til en kule. Rull til en tykk pølse, ca 5 cm bred, og pakk godt inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet i minst 1 time, eller over natten.
- Forvarm ovnen til 175 grader over og undervarme. Skjær deigen opp i 1 cm tykke skiver og legg over på stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen til kjeksene er gylne i kantene (11-15 min).
- Avkjøl i 10 minutter på stekebrettet før du flytter de over på en rist med stekespade. Avkjøl helt på risten. Oppbevar i en lufttett boks.