Pisk smør, sukker, lyst brunt sukker og vaniljeessens med en kjøkkenmaskin. Bruk grinden eller k-kroken på maskinen. Pisk til du har en lys krem. Pisk inn egget. Rør hvetemel sammen med bakepulverog salt, og rør inn i røren på lav hastighet til nesten alt melet er blandet inn. Ha i sjokolade og marsipan. Vend inn med en slikkepott.
Ha deigen over på en lett melet benkeflate og samle til en kule. Rull til en tykk pølse, ca 5 cm bred, og pakk godt inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet i minst 1 time, eller over natten.
Forvarm ovnen til 175°C over og undervarme. Skjær deigen opp i 1 cm tykke skiver og legg over på stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen til kjeksene er gylne i kantene (11-15 minutter).
Avkjøl i 10 minutter på stekebrettet før du flytter de over på en rist med stekespade. Avkjøl helt på risten. Oppbevar i en lufttett boks.