Det er enklere å lage marshmallows enn man skulle tro. Disse hjerteformede marshmallowsene er myke og luftige, med en god smak av vanilje. Perfekte i en kopp kakao til noen du er glad i!
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Ha 1,5 dl vann og sukker i en tykkbunnet kjele, og kok til det er en sirup på 120 grader. Her er det lurt å sjekke med et digitalt termometer (som når en høy temperatur).
Ta kjelen av platen. Glem vannet ut av gelatinen, og rør den ut i sirupen. Visp eggehviter til det begynner å skumme. Rør vaniljeessens ut i sirupen, og hell den fortsatt glovarme sirupen i eggehvitene, mens maskinen går.
Pisk til massen er tykk og blank, men fortsatt er litt varm. Ha massen over i en sprøytepose med 1 cm rundt tipp (eller klipp 1 cm hull i posen).
Ha litt olje på tørkepapir og stryk over et ark med bakepapir, så bakepapiret får et tynt lag med olje. Sprøyt massen som hjerteformer på bakepapiret.
La stå i romtemperatur til de har stivnet, og dryss over rikelig med sukker eller melis. Løsne hjerteneog ha melis eller sukker på undersiden. Ha over i en lufttett plastboks, og oppbevar i romtemperatur.
Varm sjokolade
Grovhakk sjokoladen. Varm opp melken til kokepunktet. Trekk vekk fra varmen og hell i sjokoladen.
Rør til sjokoladen har smeltet. Server med hjerteformede marshmallows.