Search
Close this search box.

Hjerteformede marshmallows

Det er enklere å lage marshmallows enn man skulle tro. Disse hjerteformede marshmallowsene er myke og luftige, med en god smak av vanilje. Perfekte i en kopp kakao til noen du er glad i!
Hjerteformede marshmallows

Ingredienser

Marshmallows

  • 9 ark gelatin
  • 1,5 dl vann
  • 300 g sukker
  • 90 g eggehvite
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • Finkornet sukker eller melis til strø
  • Litt nøytral olje

Varm sjokolade

  • 1 liter melk
  • 1,5 plate mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte

Marshmallows

  • Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Ha 1,5 dl vann og sukker i en tykkbunnet kjele, og kok til det er en sirup på 120 grader. Her er det lurt å sjekke med et digitalt termometer (som når en høy temperatur).
  • Ta kjelen av platen. Glem vannet ut av gelatinen, og rør den ut i sirupen. Visp eggehviter til det begynner å skumme. Rør vaniljeessens ut i sirupen, og hell den fortsatt glovarme sirupen i eggehvitene, mens maskinen går.
  • Pisk til massen er tykk og blank, men fortsatt er litt varm. Ha massen over i en sprøytepose med 1 cm rundt tipp (eller klipp 1 cm hull i posen).
  • Ha litt olje på tørkepapir og stryk over et ark med bakepapir, så bakepapiret får et tynt lag med olje. Sprøyt massen som hjerteformer på bakepapiret.
  • La stå i romtemperatur til de har stivnet, og dryss over rikelig med sukker eller melis.
    Løsne hjerteneog ha melis eller sukker på undersiden. Ha over i en lufttett plastboks, og oppbevar i romtemperatur.

Varm sjokolade

  • Grovhakk sjokoladen. Varm opp melken til kokepunktet. Trekk vekk fra varmen og hell i sjokoladen.
  • Rør til sjokoladen har smeltet. Server med hjerteformede marshmallows.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top