Search
Close this search box.

Hjerteboller

Søte hjerteboller er gøy å bake til den du er glad i på Valentine's Day, eller når som helst!
Nystekte hjerteboller med kakepynt.
porsjoner18

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt deigen på lav hastighet med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Dekk bakebollen med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til en ca. 2 - 3 cm tykk leiv. Bruk en hjerte-utstikker og trykk ut hjerter. Legg hjertene på stekeplate med bakepapir med mellomrom, slik at det er plass til hevingen. Etterhev hjertebollene tildekket i ca. 60 - 90 minutter, eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 180 grader varmluft hvis du skal steke flere brett samtidig, eller til 200 grader med vanlig over- og undervarme hvis du skal steke ett brett om gangen.
  • Pensle med sammenvispet egg og du vil ha en glanset topp på hjertebollene. Stekes deretter i ca. 10 - 15 minutter og avkjøles på en bakerist etter steking.
  • Lag melisglasuren ved å tilsette melis lunkent vann og litt konditorfarge. Pynt de avkjølte hjertene med glasuren, kakepynt og melisdryss.

Notes

Baketips!

Ved å bruke produkter Ferskere bakst, vil baksten holde seg fersk og fin lenger. Det kan være praktisk hvis du først skal servere baksten dagen etter. Husk uansett å pakke baksten inn i plast etter at den er helt avkjølt.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top