Vafler med karamell-appelsiner! Her får du friskt og søtt på samme tid! En enkel og utrolig god dessert, som blant annet passer perfekt til påske.
Ingredienser
Vaffelrøre:
2stkegg
1dlsukker
2dlskummet kulturmelk
1,5dlhelmelk
1dlvann
350ghvetemel
0,5tsIdun Natron
1tsbakepulver
1tsvaniljesukker
0,5tskardemomme
125gsmeltet smør
Karamell-appelsiner:
4stkappelsiner
3ssIdun Fudgesaus
3ssIdun Karamellsaus
Fremgangsmåte
Vaffelrøre:
Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål og hell i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene - vekselvis sammen med eggedosisen - til en jevn og klumpfri røre.
Karamell-appelsiner:
Skjær skinnet av appelsinene, og skjær de i skriver eller båter. Ha over i en skål og hell over sausenene. Vend rundt og la stå i 30 minutter eller mer, til karamellen har “smeltet” sammen med appelsinene.
Servering:
Stek vafler og server sammen med vaniljeis og appelsinskiver. Hell gjerne over litt ekstra saus ved servering.