Go Back

Sjokoladevafler

Nystekte sjokoladevafler med is og toppet med sjokoladesaus. Trenger vi å si noe mer?!
Sjokoladevafler

Ingredienser

Sjokoladevafler:

  • 2 stk egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl skummet kulturmelk
  • 1 dl helmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 0,5 ts Idun Natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 4 ss kakao
  • 125 g smeltet smør

Til servering:

  • Is med sjokolade,vanilje eller skogsbærsmak
  • Idun Sjokoladesaus eller Idun Sjokoladesaus som stiver på isen

Fremgangsmåte

  • Startmed å smelte smøret, og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Bland skummet kulturmelk, helmelk, vann og vaniljeessens sammen i et litermål, og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen, til en jevn og klumpfri røre.
  • Varm opp vaffeljernet, og stek vaflene til de er gylne og fine i fargen.
  • Server nystekte, med is og saus.

Notes

Ps, tips til kurs om sjokolade finner du her
Skriv ut oppskriften