Go Back

Sjokolademuffins med salt lakris

Saftige sjokolademuffins med kjerne av salt lakris, toppet med en luftig mascarpone og lakriskrem.

Ingredienser

  • 130 g hvetemel
  • 30 g kakao
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 klype flaksalt
  • 110 g smeltet meierismør
  • 100 g brunt sukker
  • 2 egg
  • 2 ts Idun vaniljeessens
  • 1,5 dl kefir

Ostekrem

  • 4 dl kremfløte
  • 250 g mascarpone
  • 100 g melis
  • 3 ss salt lakrissaus

Pynt

  • lakris til pynt
  • lakrissaus til fyll

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader over og undervarme.
  • Rør det tørre sammen i en bolle.
  • Pisk smeltet smør og sukker til det er godt blandet.
  • Tilsett ett egg av gangen og skrap ned sidene på bollen mellom hver gang, og pisk til det er luftig.  Pisk inn vanilje.
  • Sikt halvparten av det tørre i røren, og vend inn. Vend inn kefir før du sikter i og vender inn resten av det tørre.
  • Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall. Fyll formene ⅔ opp. Stek midt i ovnen i 18-20 min. Avkjøl i formene i 5minutter før du løfter de ut av metallformen og avkjøler de på rist.
  • Bruk en stor tyll/sprøytetipp til å borre ut litt av kaken midt i muffinsene. Så det blir en grop som kan fylle ca 1 ts saus. Hell lakrissaus i hver muffins.
  • I en stor bolle, pisk kremfløte, mascarpone og melis sammen til en luftig krem. ca. 2 minutter. Pisk til slutt i lakrissaus.
  • Ha i sprøytepose med stjernetipp og sprøyt litt krem på hver avkjølte muffins. Topp med lakrispynt og gjerne litt ekstra saus. 
Skriv ut oppskriften