Sjokolademuffins med salt lakris
Saftige sjokolademuffins med kjerne av salt lakris, toppet med en luftig mascarpone og lakriskrem.

Ingredienser
- 130 g hvetemel
- 30 g kakao
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1 klype flaksalt
- 110 g smeltet meierismør
- 100 g brunt sukker
- 2 egg
- 2 ts Idun vaniljeessens
- 1,5 dl kefir
Ostekrem
- 4 dl kremfløte
- 250 g mascarpone
- 100 g melis
- 3 ss salt lakrissaus
Pynt
- lakris til pynt
- lakrissaus til fyll
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader over og undervarme.
- Rør det tørre sammen i en bolle.
- Pisk smeltet smør og sukker til det er godt blandet.
- Tilsett ett egg av gangen og skrap ned sidene på bollen mellom hver gang, og pisk til det er luftig. Pisk inn vanilje.
- Sikt halvparten av det tørre i røren, og vend inn. Vend inn kefir før du sikter i og vender inn resten av det tørre.
- Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall. Fyll formene ⅔ opp. Stek midt i ovnen i 18-20 min. Avkjøl i formene i 5minutter før du løfter de ut av metallformen og avkjøler de på rist.
- Bruk en stor tyll/sprøytetipp til å borre ut litt av kaken midt i muffinsene. Så det blir en grop som kan fylle ca 1 ts saus. Hell lakrissaus i hver muffins.
- I en stor bolle, pisk kremfløte, mascarpone og melis sammen til en luftig krem. ca. 2 minutter. Pisk til slutt i lakrissaus.
- Ha i sprøytepose med stjernetipp og sprøyt litt krem på hver avkjølte muffins. Topp med lakrispynt og gjerne litt ekstra saus.