Lettlaget og fantastisk god Nugattimousse med kjekssmuler i bunn, luftig mousse, krem og ristede nøtter. Ikke glem litt ekstra Nugattisaus på toppen!
porsjoner6
Ingredienser
Kjeksbunn
8havrekjeks
2ssmeierismør
Mousse
50gkokesjokolade
1,5dlNugattisaus
1sssukker
200gkremost
3dlkremfløte
Til servering
2dlkremfløte
1tssukker
Nugattisaus
1/2 dlhasselnøttkjerner
Fremgangsmåte
Smelt smør og knus kjeks i en foodprosessor eller med en kjevle. Rør kjeks og smør sammen og ha over i 6 serveringsglass. Sett i kjøleskapet mens du lager moussen.
Hakk sjokoladen i grove biter og smelt over vannbad sammen med Nugattisaus og sukker. Ta av varmen og rør inn kremost.
Pisk kremfløten til en myk krem i en annen bolle og vend inn med sjokolade-oste-sausen. Ha over i de 6 glassene og sett tilbake i kjøleskapet til moussen har stivnet. Det tar 1-2 timer.
Ha hele hasselnøttkjerner i en tørr stekepanne, og rist til de er gyldne på medium varme til skallet begynner å falle av. Avkjøl nøttene og gni mellom håndflatene eller mellom to ark med tørkepapir til det løse skallet har falt av. Grovhakk kjernene.
Pisk kremfløte og sukker til en myk krem og topp hvert glass med krem, Nugattisaus og hasselnøtter. Server med det samme.