Nugattimousse

Lettlaget og fantastisk god Nugattimousse med kjekssmuler i bunn, luftig mousse, krem og ristede nøtter. Ikke glem litt ekstra Nugattisaus på toppen!
porsjoner6

Ingredienser

Kjeksbunn

  • 8 havrekjeks
  • 2 ss meierismør

Mousse

  • 50 g kokesjokolade
  • 1,5 dl Nugattisaus
  • 1 ss sukker
  • 200 g kremost
  • 3 dl kremfløte

Til servering

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • Nugattisaus
  • 1/2 dl hasselnøttkjerner

Fremgangsmåte

  • Smelt smør og knus kjeks i en foodprosessor eller med en kjevle. Rør kjeks og smør sammen og ha over i 6 serveringsglass. Sett i kjøleskapet mens du lager moussen. 
  • Hakk sjokoladen i grove biter og smelt over vannbad sammen med Nugattisaus og sukker. Ta av varmen og rør inn kremost.
  • Pisk kremfløten til en myk krem i en annen bolle og vend inn med sjokolade-oste-sausen. Ha over i de 6 glassene og sett tilbake i kjøleskapet til moussen har stivnet. Det tar 1-2 timer. 
  • Ha hele hasselnøttkjerner i en tørr stekepanne, og rist til de er gyldne på medium varme til skallet begynner å falle av. Avkjøl nøttene og gni mellom håndflatene eller mellom to ark med tørkepapir til det løse skallet har falt av. Grovhakk kjernene. 
  • Pisk kremfløte og sukker til en myk krem og topp hvert glass med krem, Nugattisaus og hasselnøtter. Server med det samme. 
Skriv ut oppskriften

Oppskrifter med Nugattisaus

  • Alle
  • Halloween
  • Iskrem
  • Jul
  • Kaker
  • Lucia
  • Morsdag
  • Påske
  • Pizza
  • Produkter
  • Rundstykker
  • Søt gjærbakst
  • Valentines
  • Velg område
Alle
  • Alle
  • Halloween
  • Iskrem
  • Jul
  • Kaker
  • Lucia
  • Morsdag
  • Påske
  • Pizza
  • Produkter
  • Rundstykker
  • Søt gjærbakst
  • Valentines
  • Velg område

Nugattimakroner

Nugattipopcorn

Ostekake med Nugattisaus

Scroll to Top