Nugattimousse
Lettlaget og fantastisk god Nugattimousse med kjekssmuler i bunn, luftig mousse, krem og ristede nøtter. Ikke glem litt ekstra Nugattisaus på toppen!

porsjoner6
Ingredienser
Kjeksbunn
- 8 havrekjeks
- 2 ss meierismør
Mousse
- 50 g kokesjokolade
- 1,5 dl Nugattisaus
- 1 ss sukker
- 200 g kremost
- 3 dl kremfløte
Til servering
- 2 dl kremfløte
- 1 ts sukker
- Nugattisaus
- 1/2 dl hasselnøttkjerner
Fremgangsmåte
- Smelt smør og knus kjeks i en foodprosessor eller med en kjevle. Rør kjeks og smør sammen og ha over i 6 serveringsglass. Sett i kjøleskapet mens du lager moussen.
- Hakk sjokoladen i grove biter og smelt over vannbad sammen med Nugattisaus og sukker. Ta av varmen og rør inn kremost.
- Pisk kremfløten til en myk krem i en annen bolle og vend inn med sjokolade-oste-sausen. Ha over i de 6 glassene og sett tilbake i kjøleskapet til moussen har stivnet. Det tar 1-2 timer.
- Ha hele hasselnøttkjerner i en tørr stekepanne, og rist til de er gyldne på medium varme til skallet begynner å falle av. Avkjøl nøttene og gni mellom håndflatene eller mellom to ark med tørkepapir til det løse skallet har falt av. Grovhakk kjernene.
- Pisk kremfløte og sukker til en myk krem og topp hvert glass med krem, Nugattisaus og hasselnøtter. Server med det samme.