Nugattipopcorn
Krydre neste hjemmekino med en vri på det klassiske salte popcornet. Nugatti og salt fungerer glimrende, og dette er en morsom variant å prøve.
porsjoner4
Ingredienser
- 1 pose ferdig popcorn
- 0,5 dl vann
- 1 dl lyst brunt sukker
- 1 dl Nugattisaus
- 1/4 ts bakepulver
- 1/2 ts flaksalt
- 0,5 dl hele hasselnøtter ristet i tørr panne
Fremgangsmåte
- Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og varm opp på medium varme uten omrøring til sukkeret har smeltet og blitt en gyllen karamell. Rør inn nugattisaus og salt. Det kan være at det hele blir til tørre smuler. I de tilfellene har du i en spiseskje eller to med vann, og varmer opp til du har en tykk og boblende karamell.
- Rør inn bakepulver og hell den varme sausen over popcornet. Rør rundt til det kommer saus på det meste av popcornet. Ha over på et stekebrett med bakepapir og spre utover. Rist hasselnøtter på medium varme i en tørr stekepanne til de er gylne, grovhakk og dryss over popcornet. Ha over i en bolle og nyt med det samme.