Muffins trenger ikke alltid å være søte. Disse er saftige med revne gulerøtter og yoghurt. Og smaksrike med vårløk, fetaost og ost. Disse er vegetariske, men du kan også ha biter av stekt bacon eller skinke i røren. Frys de gjerne og ta opp etter hvert som du trenger de i f.eks matpakken.
porsjoner12stk
Ingredienser
0,5dlolivenolje
4egg
3dltyrkisk yoghurt
1/2dlmelk
180ghvetemel
180gsammalt hvete
1tsbakepulver
1tsIdun natron
1klype salt
100gfetaost
1finrevet gulrot
2vårløk eller en bunt gressløk
100grevet gulost, gjerne cheddar
2ssfrø til topping. For eksempel solsikkefrø, linfrø eller sesamfrø
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200 grader over og undervarme
Ha olje, egg, yoghurt og melk i en bolle og visp sammen. Rør hvetemel, bakepulver, natron og salt sammen og sett til side. Riv gulrøtter og finhakk vårløk eller gressløk.
Rør det tørre inn i det våte med en slikkepott, ikke rør for mye. Smuldre fetaost i røren og vend inn sammen med gulrøtter og vårløk/gressløk.
Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall og fordel røren i formene. Dryss frøene på toppen og stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Test med en grillpinne etter 15 minutter for og se om de sitter røre på pinnen. Steketiden varierer fra ovn til ovn og etter hvilke størrelse du lager de i.