Disse hamburgerbrødene er nesten som de man finner i butikken, bare enda litt bedre. Takket være et dampbad i ovnen blir disse myke og luftige, og ved å lage de selv kan du lagede med den toppingen du ønsker. Her er snittflaten varmet på grillen og servert med vegetarburger, grønnsaker og spicy aioli.
porsjoner8stk
Ingredienser
3dlmelk
12gferskgjær eller 2 ts tørrgjær
2tssukker
1/2ssferskere bakst
1stort egg
450ghvetemel
1,5tssalt
2ssromtemperert smør
1egg til pensling
hvite sesamfrø eller topping etter eget ønske
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene unntatt salt og smør i en bolle. Elt til en smidig deig i 10 minutter med maskin eller for hånd. Elt til slutt inn smør og salt. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
Del deigen i ca 8. Rull til boller. Legg de over på bakeplate med bakepapir og trykk de flate. Ta gjerne i så de ikke blir alt for høye når de er ferdigstekt. Dekk med et kjøkkenhåndkle.
Ha en langpanne nederst i ovnen og fyll halvveis med vann. Forvarm ovnen til 200grader. Hev til dobbel størrelse. Pisk opp det andre egget og pensle hamburgerbrødene, og dryss over sesamfrø. Stek i 15-20 minutter til brødene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist. Spis samme dag eller frys ned i brødposer.