Go Back

Appelsinscones

Fantastisk gode scones med masse smak av appelsin. Disse erperfekte som en søt lunsj eller til kaffen. 🍊
Appelsinscones

Ingredienser

  • 80 g sukker
  • 2 stk appelsinskall (mellomstore appelsiner, kun det oransje fra skallet)
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts Idun Natron
  • ½ ts salt
  • 115 g meierismør (fryst)
  • 120 g lettrømme
  • 1 stk stort egg

Glasur

  • 45 g smeltet meierismør
  • 120 g melis (siktet)
  • ½ ts Idun Vaniljeessens
  • 30 ml ferskpresset appelsinjuice

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200°C over og undervarme, og ha bakepapir på et stekebrett.
  • Ha sukker og appelsinskall i en bakebolle. Gni appelsinskall inn i sukkeret med fingertuppene til det er godt blandet og sukkeret har tatt smak fra appelsinen. Tilsett hvetemelet, bakepulveret, natron og salt, og bland til det godt sammen.
  • Riv det fryste smøret inn i melblandingen med den grove side nav et rivjern; bruk fingrene til å arbeide smøret inn til blandingen ligner grov mel.
  • I en liten bolle, visp sammen rømme og egg.
  • Bruk en gaffel til å blande rømmeblandingen i melblandingen til store deigklumper dannes. Bruk hendene til å presse deigen mot bollen tilden samler seg.
  • Legg deigen på et lett melet bord og klapp den til en sirkel på 18 cm som er ca. 2 cm tykk. Ha over på stekebrettet og bruk en skarp kniv til å kutte den i 8 Triangler. Stek til de er gyldne, ca. 17-20 minutter. La dem avkjøle i 10 minutter på rist og forbered glasuren.
  • I en middels stor bolle hell i det smeltede smøret, melisen, Idun Vaniljeessens og appelsinjuicen. Visp til det er glatt. Dypp toppen av sconesene i glasuren eller hell over, og la glasuren stivne. Nyt de gjerne litt varme eller lune.
Skriv ut oppskriften