Forvarm ovnen til 200°C over og undervarme, og ha bakepapir på et stekebrett.
Ha sukker og appelsinskall i en bakebolle. Gni appelsinskall inn i sukkeret med fingertuppene til det er godt blandet og sukkeret har tatt smak fra appelsinen. Tilsett hvetemelet, bakepulveret, natron og salt, og bland til det godt sammen.
Riv det fryste smøret inn i melblandingen med den grove side nav et rivjern; bruk fingrene til å arbeide smøret inn til blandingen ligner grov mel.
I en liten bolle, visp sammen rømme og egg.
Bruk en gaffel til å blande rømmeblandingen i melblandingen til store deigklumper dannes. Bruk hendene til å presse deigen mot bollen tilden samler seg.
Legg deigen på et lett melet bord og klapp den til en sirkel på 18 cm som er ca. 2 cm tykk. Ha over på stekebrettet og bruk en skarp kniv til å kutte den i 8 Triangler. Stek til de er gyldne, ca. 17-20 minutter. La dem avkjøle i 10 minutter på rist og forbered glasuren.
I en middels stor bolle hell i det smeltede smøret, melisen, Idun Vaniljeessens og appelsinjuicen. Visp til det er glatt. Dypp toppen av sconesene i glasuren eller hell over, og la glasuren stivne. Nyt de gjerne litt varme eller lune.