Go Back
+ servings

Bakt ostekake med lemoncurd og marengs

Dette er en frisk og himmelsk ostekake. Dener toppet med en veldig syrlig sitronkrem og en søt myk og luftig marengs somrunder av sitronkremen. 🍋
Bakt ostekake med lemoncurd og marengs
porsjoner10 stk

Ingredienser

Kjeksbunn

  • 250 g Digestive kjeks
  • 35 g sukker
  • 125 g smør

Ostekake

Lemoncurd

  • 1 stk finrevet sitronskall (helst økologisk og bare det gule skallet)
  • 1 dl ferskpresset sitronjuice
  • 3 stk store egg
  • 1 stk stor eggeplomme

Marengs

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smør en springform med 20-24 cm diameter.
    Smelt smøret og blend kjeks og smør sammen i en mikser. Press kjeksmulene i bunnen på formen og to tredjedeler opp langs kanten. Sett kaldt.
  • Rør kremost, rømme 200 g sukker, sitronskall og Idun Vaniljeessens sammen. Pisk inn ett og ett egg av gangen til du har en tykk og glatt krem. Rør inn sitronjuicen og hell røren i formen, jevn ut toppen. Stek i 50 minutter til kaken er gyllen og ganske fast. Avkjøl kaken i formen, dekk med plast og avkjøl helt i kjøleskapet.
  • Ta formen forsiktig av og sett kaken på et kakefat. Hell lemoncurd over kaken.
  • Ha eggehviter og sukker i bollen til en kjøkkenmaskin eller en stor rustfri stål- eller glassbolle. Plasser bollen over kjele med vann som småkoker, og visp til sukkeret er oppløst og eggehvitene er varme (60 °C).
    For å teste dette uten termometer: gni blandingen mellom to fingre. Hvis det ikke føles kornete, er sukkeret oppløst og kan fjernes fra varmen. Hvis du fortsatt føler korn, fortsett å vispe og teste til sukkeret er helt oppløst.
  • Flytt bollen til en kjøkkenmaskin eller bruk en håndholdt mikser, og pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer, omtrent 1 minutt.
  • Topp kaken med marengsen. Bruk en kjøkkentorch til forsiktig å brune marengstoppen eller sett den rett under grillelementet på 200 grader i ovnen. Følg godt med så ikke marengsen blir brent.
    Du kan også erstatte marengs med 3 dl kremfløte som du pisker til en myk krem med 1-2 ts sukker.
Skriv ut oppskriften