Smør en springform med 20-24 cm diameter. Smelt smøret og blend kjeks og smør sammen i en mikser. Press kjeksmulene i bunnen på formen og to tredjedeler opp langs kanten. Sett kaldt.
Rør kremost, rømme 200 g sukker, sitronskall og Idun Vaniljeessens sammen. Pisk inn ett og ett egg av gangen til du har en tykk og glatt krem. Rør inn sitronjuicen og hell røren i formen, jevn ut toppen. Stek i 50 minutter til kaken er gyllen og ganske fast. Avkjøl kaken i formen, dekk med plast og avkjøl helt i kjøleskapet.
Ta formen forsiktig av og sett kaken på et kakefat. Hell lemoncurd over kaken.
Ha eggehviter og sukker i bollen til en kjøkkenmaskin eller en stor rustfri stål- eller glassbolle. Plasser bollen over kjele med vann som småkoker, og visp til sukkeret er oppløst og eggehvitene er varme (60 °C). For å teste dette uten termometer: gni blandingen mellom to fingre. Hvis det ikke føles kornete, er sukkeret oppløst og kan fjernes fra varmen. Hvis du fortsatt føler korn, fortsett å vispe og teste til sukkeret er helt oppløst.
Flytt bollen til en kjøkkenmaskin eller bruk en håndholdt mikser, og pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer, omtrent 1 minutt.
Topp kaken med marengsen. Bruk en kjøkkentorch til forsiktig å brune marengstoppen eller sett den rett under grillelementet på 200 grader i ovnen. Følg godt med så ikke marengsen blir brent. Du kan også erstatte marengs med 3 dl kremfløte som du pisker til en myk krem med 1-2 ts sukker.