Ha vann i en tykkbunnet kjele og rør ut sukkeret i vannet. Sett kjelen på middels varme, og la blandingen koke uten at du rører. For å forhindre at sukkeret krystalliserer seg kan du forsiktig vende på kjelen. Prosessen tar ca. 10 - 15 minutter.
Etter at vannet har fordampet, vil sukkeret sakte smelte og blandingen blir flytende og endrer farge til lysebrun. Følg godt med og ta den av platen før den blir for mørk (står den lengre blir den mørkere i fargen og noe bitrere i smaken).
Skru ned temperaturen (eller ta kjelen av platen) og tilsett smøret i terninger, og rør til smøret smelter.
Sett kjelen på varmen igjen om du har tatt den av, og hell i fløten – litt og litt av gangen. Når all fløten er i og blandingen er godt blandet, lar du den småkoke i et par minutter. Ikke la den koke for lenge – den vil bli stivere når den blir avkjølt.
Bland i salt og rør slik at det blandes inn (smak til, men forsiktig – blandingen er svært varm!). Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles litt i kjelen før du tar den over i et rent glass, og la den stå kaldt til kaken er ferdig.