Go Back

Chai-chiapudding

Hvorfor ikke kombinere deilig krydret te med frokosten i morgen? Det er bare å røre sammen ingrediensene kvelden i forveien, så er frokosten klar på sekunder neste morgen. Denne chia puddingen har en nydelig krydret smak og blir ekstra god når den servers med litt vaniljeyoghurt, Idun Karamellsaus og nøtter.
Chai chia pudding

Ingredienser

  • 5 dl melk (eller mandelmelk)
  • ¾ ts kanel
  • ¼ ts tørket ingefær
  • ½ ts malt kardemomme
  • ts malt nellik
  • 3 ss Idun Karamellsaus
  • 1 ss svart te
  • 1 dl chiafrø
  • Vaniljeyoghurt, Idun Karamellsaus og pistasjkjerner til servering.

Fremgangsmåte

  • Varm opp melk med krydder til det ryker godt. Trekk vekk fra varmen og ha i svart te. La stå og avkjøle til romtemperatur og sil gjennom en finmasket sil og over i en bolle. Kast teen og rør inn chiafrø.
    La stå i 5 minutter og rør en gang til for å sørge for at frøene er rørt godt inn. Dekk bollen med en tallerken eller plastfolie og sett i kjøleskapet i 3 timer eller mer. 
  • Ha over i glass eller skåler før servering og topp med dine favoritter. Vi serverte toppet med vaniljeyoghurt, og litt ekstra Idun Karamellsaus og pistasjkjerner. Det er også godt med banan i skiver eller andre typer nøtter.
Skriv ut oppskriften