Go Back
+ servings

Eplekake

Ingenting slår duften av klassisk eplekake! Med saftige epler og et hint av kanel, er denne tidløse oppskriften den perfekte måten å samle venner og familie.
porsjoner1 kake

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 ts Idun vaniljeessens
  • 4 egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 4 store epler
  • 1 ts kanel
  • 1-2 ts lyst brunt eller hvitt sukker

Fremgangsmåte

  • Visp smør og sukker hvitt.
  • Visp inn vaniljeessens og pisk inn ett egg av gangen.
  • Bland alt det tørre sammen og rør inn i røra. Smør en springform på 18-20 cm diameter.
  • Ha i ⅔  av røra og bre ut i bunnen av formen.
  • Skrell eplene og skjær i båter. Fordel eplebåtene utover i kakeformen og dryss over kanel og 1-2 ts sukker.
  • Klatt resten av røra på eplene. Røra vil smelte sammen under steking og dekke eplene.
  • Stek på 175 grader i 45 min-60 min til eplene er myke og kaken er gjennomstekt. Sjekk med en grillpinne eller lignende. Stikk midt i kaken, hvis pinnen kommer ren ut er kaken klar.
  • Avkjøl på rist og server med god vaniljeis eller en kremklatt.
Skriv ut oppskriften