En litt staseligfastelavnkake med en mild smak av appelsin. 🍊 Når baksten deles i boller før den går i ovnen, blir det lettere å skjære den opp i porsjoner ved servering.
Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken
Hvelv deigen over på kjøkkenbenken og form den til en kule. Smør en springform på 20-23 cm. Del deigen i 8 deler som en pizza, så du får trekanter, og ha båtene med deig i formen. Dekk og hev til dobbel størrelse.
Pensle med egg og stek på 200°C. Avkjøl på rist. Del ito på langs.
Fyll
Rør marsipan sammen med vann til du har en jevn marsipanmasse. Pisk kremfløten til en løs krem og pisk inn den kalde vaniljekremen til du får en tykk og jevn krem.
Smør mandelmassen utover bunnen av den store bollen. Topp med krem, dryss over appelsinskall og sett på lokket. Dryss over melis og server.