Goro med konjakk er en gammel og god oppskrift. Dette er populære småkaker å bake til jul, og er bakt i mange generasjoner tilbake i tid. I denne oppskriften bruker vi litt konjakk og revet sitronskall som gir en ekstra god smak på kakene.
porsjoner50
Ingredienser
1,25dlkremfløte
1stkegg
125gsukker
160gromtemperert smør
160gsmult, gjerne brukt. (smulten kan erstattes med romtemperert smør)
1ssvaniljesukker
1sskonjakk
1sspotetmel
1tsraspet sitronskall (kun det ytterste gule laget)
475ghvetemel
Fremgangsmåte
Visp fløten til krem og visp eggedosis av egg og sukker i en annen bolle. Vend blandingene sammen med konjakk og raspet sitronskall. Tilsett vekselvis smult, romtemperert smør og mel med krydder. Har du ikke brukt smult stående fra tidligere julebaking, kan du erstatte det med romtemperert smør. Det er viktig å få fordelt fettet jevnt. Er det igjen klumper med fett, vil det lage hull i kakene. Pakk deigen inn i plast og la den "hvile" i minst 2 timer i kjøleskapet.
Ta deigen ut fra kjøleskapet og la den romtempererte seg i en halv time. Kjevle deigen så tynt som mulig. Klipp mønster etter jernet slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven.
Sett de oppskjærte kakene kaldt og stek de kalde kakene pent gyllenbrune i gorojern.
Tips og triks
Goro kan gjerne bakes 1- 2 måneder før jul. Oppbevar goroene i en lufttett boks som gjerne står litt kjølig i en kjeller eller utebod.