🥕 Grove vafler med gulrot – sunnere og supergode! 🧇Hvem sier at vafler bare må være søte? Disse grove vaflene med gulrot er både saftige og næringsrike – perfekt til frokost, lunsj eller en sunnere vaffelkos. Topp dem med kremost, syltetøy, pisket krem, eller nyt dem som de er. En herlig måte å snike inn litt ekstra grønnsaker i hverdagen på!
Start med å ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Ha kulturmelk, smeltet smør (eller flytende margarin) og egg i et litermål, og rør sammen. Rør inn væsken med de tørre ingrediensene til en jevn røre. Rør til slutt inn de finrevne gulrøttene.
Varm opp vaffeljernet og stek havrevaflene gylne og fine. Nystekte vafler smaker best, og server de gjerne sammen med et godt syltetøy og rømme eller pisket krem.
Tips og triks
En vaffelrøre kan godt oppbevares i kjøleskapet natten over. Ha den i en boks med lokk, eller legg folie over bollen med røre. Du kan oppleve at røren blir litt grå i fargen. Dette er ikke farlig og gir heller ingen bismak. Det er ikke mugg, men en reaksjon som skjer i røren, og er helt ufarlig.