Go Back
+ servings

Halvgrovt gulrotbrød

Gulrotbrød har en fin farge fra gulrøttene og blir et saftig brød som holder seg ferskere lenger. Brødet er halvgrovt og er bakt uten hele frø og melk.
Halvgrovt gulrotbrød
porsjoner2

Ingredienser

  • 7 dl kaldt vann
  • 50 g Idun Fersk Gjær Original
  • 1 dl raps– eller solsikkeolje
  • 700 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvetemel (fin)
  • 150 g lettkokte havregryn
  • 35 g gresskarkjerner
  • 2 ts salt
  • 1 ss Idun Ferskere Bakst
  • 3 stk raspet mellomstore gulrøtter

Fremgangsmåte

  • Start med å skrell gulrøttene og rasp de på et rivjern.
  • Ha vannet i en bakebolle for en kjøkkenmaskin. Rør ut smudret gjær i vannet og tilsett oljen.
  • Ha i de tørre ingrediensene og elt deigen sammen med eltekrok i ca. 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig, og slipper bakebollen.
  • Ha i raspet gulrøtter og delt deigen raskt sammen i 1 minutt på høy hastighet.
    Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen i ca. 45 - 60 minutter.
  • Vel deigen over på en ren kjøkkenbenk og del deigen i to like store deler. Kna deigen sammen og form til to brød som legges i to smurte brødformer på ca. 2 liter.
    Dekk til brødformene og etterhev brødene på kjøkkenbenken i ca. 60 – 90 minutter, eller til de er dobbelt så store.
    Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle brødene forsiktig med vann og strø på gresskarkjerner. Stek brødene på nederste rille i ca. 45 minutter. Ta brødene ut av formene og la de avkjøles på en bakerist.

Tips og triks

Gulrotbrødene blir saftigere og holder seg ferske og fine lenger hvis du bruker litt av bakehjelpemiddelet  Idun Ferskere Bakst i deigen.
Skriv ut oppskriften