Den beste sjokoladepuddingen lager du selv, og det er dessuten lett. Denne er myk med masse smak av mørk sjokolade. Hvis du liker lys sjokolade kan du bytte ut den mørke sjokoladen med melkesjokolade.
porsjoner4
Ingredienser
6stkplater gelatin
1sskakaopulver
100gsukker
0,5dlvann
5dlmelk
2dlkremfløte
200gmørk sjokolade
Til servering
3dlkremfløte
1tssukker
Friske blåbær eller grovhakket sjokolade(kan sløyfes)
Vaniljesaus(kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Bløtlegg gelatinen i en stor bolle med kaldt vann.
Ha kakao, sukker og vann i en liten kjele. Pisk sammen og varm opp under omrøring til det ryker, og er uten klumper. Tilsett melk og fløte og kok opp under omrøring.
Trekk kjelen til side og klem vannet ut av gelatinen og rør inn i den varme sjokolademelken. Finhakk sjokoladen og rør inni den varme blandingen til sjokoladen har smeltet og rørt godt inn.
Hell over i en stor bolle eller mindre serveringsformer eller glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 6timer eller mer til puddingen har stivnet.