Hveteboller uten egg og melk! Det kan skje at kjøleskapet ikke inneholder en melkedråpe og at du er tom for egg. Ikke fortvil, boller kan bakes uten dette. Har du rosiner eller hakket sjokolade, kan bollene gjerne tilsettes dette for enda mer smak.
Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin samme med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter.
Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til brettene etterhev hvetebollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
Pensle bollene med sammenvispet egg og stek de i ca. 10 - 13 minutter litt avhengig av hvor store du velger å lage av bollene. Bollene kan pensles med smeltet smør (også uten melk) rett etter at de kommer ut fra ovnen. Da blir de både ekstra gode og blanke.