Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Hvis den er vanskelig å jobbe med kan den stå i kjøleskapet i 30 minutter eller mer, så den blir fastere. Smør mandelfyllet utover deigen og la en stripe deig være uten fyll på langsiden.
Rull deigen tett sammen og skjær opp i biter, ca 20 stk. Bruk en skarp kniv og vær lett på hånden når du skjærer. Eventuelt kan du bruke sytråd, og legge tråden under deigen, krysse på oversiden og stramme.
Smør en stor springform på ca. 25 cm eller en langpanne, og legg kanelsnurrer i formen med 2-3 cm mellomrom mellom hver bolle. Hvis du får boller til overs, kan de stekes for seg på en stekebrett med bakepapir.
Ha vaniljekrem i en sprøytepose, lag en fordypning midt i hver bolle og sprøyt rikelig med krem i fordypningene. Dekk bollene med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse.
Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Avkjøl i romtemperatur.
Sjekk bollene ved å presse på dem. De skal være luftige, men fortsatt ha litt spenst igjen. Så fingeravtrykket går litt tilbake når du presser forsiktig på dem.
Pisk eggene lett sammen med salt og vann, og pensle bollene. Dryss over perlesukker og mandler. Og stek midt i ovnen på 200 grader 15-20 min.
Sjekk om de er ferdige ved å dunke lett på bollene. Hvis de gir fra seg en hul lyd er de ferdige. Følg med underveis for steketiden varierer fra en ovn til en annen, og tykkelse på formene. Pensle bollene med sukkerlake så fort de kommer ut av ovnen og avkjøl på rist.
Rør melis sammen med litt og litt vann til du har en slett og veldig tykk glasur som renner langsomt av skjeen. Hell over bollene.