Dette brødet er næringsrikt, glutenfritt og er bakt uten gjær. Brødet er enkelt å lage og rikt på smak.
porsjoner1
Ingredienser
100gsesamfrø
100glinfrø
120gsolsikkefrø
120ggresskarkjerner
120ghakkede nøtter av mandler, hasselnøtter eller valnøtter
2ssvalmuefrø
0,5tssalt(gjerne maldonsalt)
0,5dlsmaksnøytral olje(som raps- eller solsikke)
0,5dlvann
0,5sshonning
5stkegg
Fremgangsmåte
Ha alle frøene og salt i en stor bolle. Visp eggene sammen og rør inn olje og salt med eggene. Hell det våte i bollen med frøene. Bland alt godt sammen med en sleiv.
Legg bakepapir i en brødform slik at papiret går opp av formen, eller bruk en brødform i silikon. Smør formen med olje. Hell massen i formen og glatt til toppen med baksiden av en spiseskje.
Stek i 60 minutter på nederste rille i ovnen ved 175 grader.
Avkjøl brødet helt i formen før du tar det ut. Brødet oppbevares best i plastpose i kjøleskapet, og holder seg fint i flere dager.