En frisk lemon curd/sitronkrem som brukes til kaker, desserter, kjeks, is, terter og annet godt. 🍋
porsjoner1
Ingredienser
4stkøkologiske sitroner
200gsukker
100gmeierismør
3stkegg
1stkeggeplomme
Fremgangsmåte
Finriv skallet av sitronene og press juice. Ha sitronjuice, skall, sukker og smør i en kjele og varm opp på svak varme. Rør nå og da til smør og sukker har smeltet.
Pisk egg og eggeplomme lett sammen og pisk inn litt og litt avden varme væsken. Hell alt til tilbake i kjelen og varm opp på svak varme underomrøring til det begynner å tykne. 10-15 min. Pass på at kremen ikke koker, for da kan den bli kornete. Kremen er klar når den dekker baksiden av en skje, og når man drar fingeren over skjeen skal sporet holde seg, og ikke flyte sammen.
Ha over i steriliserte glass og oppbevar i kjøleskapet.