En marengsrullekake er ganske lett å lage, og du kan variere smaken på kremen som du vil i henhold til anledning. I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem som er tilsatt knuste pepperkaker. En fantastisk god kake til juledesserten.
Lag først vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl. Forvarm stekeovnen på 170 grader med vanlig over- og undervarme. Dekk til et stekebrett med bakepapir.
Marengsbunn
Pisk eggehvitene til mykt skum. Tilsett edikk og Idun vaniljeessens mens du pisker.
Bland sukker og maizena sammen, og tilsett blandingen gradvis i eggehviten mens vispen går. Pisk til det blir en blank og smidig marengs.
Smør marengsen utover bakepapiret til en jevn flate. Stek marengsbunnen midt i ovnen i ca. 18 - 22 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn, så følg med sånn at den ikke for hardt stekt. Bunnen skal være litt myk inni og tørr på utsiden, men den må ikke være for lite stekt, da den vil ramle lett sammen når den rulles. Avkjøl bunnen etter steking.
Pepperkakekrem
Mens marengsbunnen steker, pisker du opp kremfløte til en luftig og lett krem. Pisk opp den avkjølte vaniljekremen og bland inn ønsket mengde med pisket krem. Vi brukte ca 1,5 dl pisket krem. Bland inn ønsket mengde med pepperkakebiter i kremblandingen.
Frostet ripsbær
Dypp ripsen i eggehvite, rull de i sukker og legg de til tørk på en asjett.
Montering
Snu marengsbunnen på hodet over på et annet bakepapir og dra forsiktig av det bakepapiret som bunnen er stekt på. Smør pepperkakekremen på den snudde bunnen, men la det være igjen ca 5 cm uten fyll i enden av den veien du ruller marengsbunnen.
Rull pavlovaen sammen med hjelp av bakepapiret som en rullekake.
Pynt med litt krem, friske bær og pepperkaker på toppen av rullen og servers straks.