Mini pavlova med friske bær er praktisk å lage hvis du skal servere pavlova som en dessert til dine middagsgjester. Det er like enkelt å lage som en hel kake og er flott å servere.
Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl kremen. Forvarm stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Dekk et stekebrett med bakepapir tegn opp 8 runde sirkler som er 10 cm i diameter med en blyant.
Marengs
Forvarm ovnen til 225 grader.
Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik.
Legg bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen til små mini pavlova. Bruk en spiseskje, eller du kan ha marengsen i en sprøytepose og lage mer kontrollerte former.
Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 35-40 minutter og avkjøl.
Pynt
Ønsker du å pynte med sukret bær slik vi har gjort, dypp bærene i eggehvite, rull i sukker og legg til tørk.
Tips og triks
Du kan gjerne lage minipavlovaene dagen før de skal serveres, men de på oppbevares på et tørt sted.