240ghakkede hermetiske tomater av god kvalitet (eller finhakket friske tomater)
4sstomatpurrè
1tssukker eller honning
1sshakket frisk basilikum eller oregano((tørket krydder kan også brukes))
smak til med salt og pepper
Fremgangsmåte
Pizzadeig
Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter, eller elt deigen for hånd til deigen er smidig og glatt. Bruk gjerne litt olje på hendene med elting for hånd, slik at deigen ikke klistrer seg i hendene dine.
Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse.Forvarm ovnen til 230 grader. Del deigen i like store deler og form ut til pizzabunner med hånden, eller bruk en kjevle. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Smør på et tynt lag med pizzasaus og ha på toppingen.
Stek pizzaene til den har fått en fin farge i ca. 10 - 15 minutter.
Pizzasaus
Fres hakket sjalott- og hvitløk i olivenolje på middels varme. Tilsett resten av ingrediensene og krydderet og la småkoke i et par minutter. Man behøver ikke koke pizzasausen innen den smøres på pizzaen, men smaken blir enda bedre hvis den kokes opp. Smakene vil da frigjøre seg enda mer i sausen! Sausen er nå klar til bruk!
Tips og triks
Ønsker å lage en hel pizza i langpanne, kan det være praktisk å kjevle direkte ut på bakepapiret slik at man lett kan løfte det hele over på et stekebrettet før steking.
Skal du steke flere brett samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.
Liker du at pizzaen er litt sterk, kan du tilsette en halv finhakket rød chilipepper i sausen.