Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i kald melk, smuldret gjær og romtemperert smør.
Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen. Det er viktig å elte deigen lenge nok, og elter du for hånd må du beregne dobbelt eltetid.
Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Smør på omtrent 1 spiseskje tomatsaus på hver del. Ha deretter på revet ost og skinke helt ut til ytterkantene på "pizzastykkene". Ha på krydder og rull sammen. Ønsker du å heller fylle hornene med noe annet godt, kan du selvsagt gjøre det. Legg hornene på stekebrett med bakepapir.
Dekk til og etterhev hornene i omtrent 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Etterhevingen er viktig slik at du får smakfulle, luftige og lette horn. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt valmuefrø (evt. sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.
Tips og triks
Ved å bruke Idun Luftigere Bakst i deigen, er det lettere å få luftige og fine horn.