Eplekake i langpanne er perfekt å dele med venner, familie og naboer, men også superpraktisk å lage til kakelotteriet, skoleavslutningen eller i andre lag hvor det går mye kake. Dette er en stor formkake som mange vil ha glede av!
porsjoner24
Ingredienser
Røre:
500gsukker
500gromtemperert smør
8stkromtempererte egg, mellomstore
500ghvetemel
3tsbakepulver
3tsvaniljesukker
Fyll:
8storeepler
100gmandler eller hasselnøtter
3ssperlesukker
1sskanel
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk smør og sukker til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene – ett om gangen.
Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i smørkremen og rør forsiktig inn de tørre ingrediensene. Kle en stor langpanne (30 x 40 cm) med bakepapir og hell deigen oppi.
Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i tynne skiver. Ha båtene i en pose med kanel og rist litt på posen slik at kanelen legger seg rundt eplene. Stikk epleskivene tett i tett godt ned i deigen i et pent taksteinsmønster. Strø over hakkede mandler og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i ca. 40 - 45 minutter. Sjekk gjerne med en trepinne om kaken er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av kaken og dra den ut. Er det røre igjen på pinnen, må den stekes litt lenger. Avkjøl kaken litt i formen. Velt deretter kaken ut av formen og fjern bakepapiret før den deles opp i biter og serveres.
Notes
Tips!
Kaken smaker aller best når den serveres lun sammen med en god vaniljeis eller vaniljesaus!