Search
Close this search box.

Eplekake i langpanne

Eplekake i langpanne er perfekt å dele med venner, familie og naboer, men også superpraktisk å lage til kakelotteriet, skoleavslutningen eller i andre lag hvor det går mye kake. Dette er en stor formkake som mange vil ha glede av!
Eplekake i langpanne
porsjoner24

Ingredienser

Røre:

  • 500 g sukker
  • 500 g romtemperert smør
  • 8 stk romtempererte egg, mellomstore
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker

Fyll:

  • 8 store epler
  • 100 g mandler eller hasselnøtter
  • 3 ss perlesukker
  • 1 ss kanel

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk smør og sukker til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene – ett om gangen.
  • Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i smørkremen og rør forsiktig inn de tørre ingrediensene. Kle en stor langpanne (30 x 40 cm) med bakepapir og hell deigen oppi.
  • Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i tynne skiver. Ha båtene i en pose med kanel og rist litt på posen slik at kanelen legger seg rundt eplene. Stikk epleskivene tett i tett godt ned i deigen i et pent taksteinsmønster. Strø over hakkede mandler og perlesukker.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i ca. 40 - 45 minutter. Sjekk gjerne med en trepinne om kaken er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av kaken og dra den ut. Er det røre igjen på pinnen, må den stekes litt lenger. Avkjøl kaken litt i formen. Velt deretter kaken ut av formen og fjern bakepapiret før den deles opp i biter og serveres.

Notes

Tips!

Kaken smaker aller best når den serveres lun sammen med en god vaniljeis eller vaniljesaus!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top