Eplekake i langpanne
Eplekake i langpanne er perfekt å dele med venner, familie og naboer, men også superpraktisk å lage til kakelotteriet, skoleavslutningen eller i andre lag hvor det går mye kake. Dette er en stor formkake som mange vil ha glede av! 🍎
porsjoner24
Ingredienser
Røre
- 500 g sukker
- 500 g romtemperert smør
- 8 stk romtempererte egg, mellomstore
- 500 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
Fyll
- 8 store epler
- 100 g mandler eller hasselnøtter
- 3 ss perlesukker
- 1 ss kanel
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk smør og sukker til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene – ett om gangen.
- Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i smørkremen og rør forsiktig inn de tørre ingrediensene. Kle en stor langpanne (30 x 40 cm) med bakepapir og hell deigen oppi.
- Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i tynne skiver. Ha båtene i en pose med kanel og rist litt på posen slik at kanelen legger seg rundt eplene. Stikk epleskivene tett i tett godt ned i deigen i et pent taksteinsmønster. Strø over hakkede mandler og perlesukker.
- Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i ca. 40 - 45 minutter. Sjekk gjerne med en trepinne om kaken er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av kaken og dra den ut. Er det røre igjen på pinnen, må den stekes litt lenger. Avkjøl kaken litt i formen. Velt deretter kaken ut av formen og fjern bakepapiret før den deles opp i biter og serveres.
Tips og triks
Kaken smaker aller best når den serveres lun sammen med en god vaniljeis eller vaniljesaus!