Pepperkaker
Pepperkaker er julens mest bakte småkaker og er elsket av både store og små. De kan lages i alle mulige fasonger og pyntes akkurat slik du ønsker å pynt de. Vi gir deg her vår beste oppskrift på pepperkaker som er bakt uten egg og med fløte istedet for melk.
Ingredienser
PEPPERKAKEDEIG
- 150 g smør
- 1 dl mørk sirup
- 170 g sukker
- 1 dl kremfløte
- 0,5 ts malt nellik
- 0,5 ts malt ingefær
- 0,5 ts pepper
- 2 ts malt kanel
- 1 ts bakepulver
- 450 g hvetemel
Fremgangsmåte
- Start med å blande smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme til sukkeret er helt smeltet. Ikke rør i blandingen underveis.
- Ta kjelen av platen, avkjøl blandingen i en bakebolle og rør inn fløten.
- Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet i væsken og rør sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig, gjerne over natten.
- Elt deigen med litt mel på en ren kjøkkenbenk og kjevle den flat til den er ca. 3 mm tykk.
- Stikk ut forskjellige figurkaker og legg de på bakepapirkledd stekebrett. Stek pepperkakene på midterste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.
- Avkjøl pepperkakene på rist før de pyntes og dekoreres med melisglasur og kakepynt.
Tips og triks
Pepperkaker kan allerede bakes 1 - 2 måneder før jul, forutsatt at de oppbevares riktig. Det er best å oppbevare de i en lufttett boks som står litt kjøligere enn i romtemperatur.