Mørdeigsbunn:
Kjør mel, sukker, smør og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin til en grynet masse, ha i eggeplomme og sitronsaft. Samle deigen med hendene og legg den i plast. Har du ingen kjøkkenmaskin, bland deigen sammen for hånd. Uansett, pass på å ikke arbeid for mye med deigen. La deigen hvile i kjøleskap i ca. 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
Kjevle, eller trykk ut deigen i en paiform (ca. 24 - 26 cm) og dekk bunnen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel. På den måten "blåser" bunnen seg ikke like mye opp under steking. Stek bunnen på midterste rille i ca. 15 min. eller til den har fått en gyllen farge. Visp sammen eggehvite og pensle den varme bunnen med den kommer ut av ovnen – det gjør at tertebunnen holder seg sprø.
Sitronkrem:
Ha sitronsaft, sitronskall, sukker og egg i en kjele og varm opp på svak varme og rør om til det begynner å tykne. Tilsett smøret i terninger og rør til det er smeltet og sitronfyllet tykner. Avkjøl.
Hell sitronfyllet i tertebunnen og sett kjølig til sitronfyllet har ”satt seg”. Det tar ca. 2 timer.
Formvarm i mellomtiden stekeovnen til 280 grader - med grillelement.
Marengs:
Lag marengs ved å piske eggehvitene sammen med 40 g sukker til halvstiv marengs. Tilsett så resten av sukkeret (100 gram) og visp marengsen stiv. Fordel marengsen over sitronkremen – enten som nupper med skje, eller som et lite lag over hele kaken. Stek kaken høyt i ovnen under grillelement i noen sekunder til marengsen er gyllen. Merk deg at dette går fort - ikke forlat oven, men følg med under stekingen!