Go Back
+ servings

Vaniljeboller med bringebær

Boller med vaniljekrem og friske bær er godt, og bringebærene kan byttes ut med andre friske bær etter eget ønske.
Nystekte vaniljeboller med bringebær i muffinsformer.
porsjoner25

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll:

  • 1 pose kakefyll med vaniljesmak
  • 4 dl melk
  • 3 ss sukker
  • 3 dl friske bringebær

Pensling:

  • 1 stk sammenvispet egg

Fremgangsmåte

  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær, romtemperert smør i terninger og kald melk.
  • Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
  • Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter. I mellomtiden, bland de hele bærene forsiktig i en liten plastpose med potetmel, slik at de blir jevnt melet.
  • Trill deigen til like store boller og legg i muffinsformer. Sett formene gjerne formene i en muffinsform i aluminium hvis du har dette. Da vil ikke formene sige ut under steking. Dekk til med plast og etterhev i ca. 30 minutter. Lag dype hull i bollene med en finger eller to og legg i bringebær og pakk deigen sammen igjen. Dekk til og fortsett etterhevingen i ca. 30 -60 minutter eller til de har omtrent dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Pensle med sammenpisket egg og legg vaniljekrem i hver bolle.
  • Stek bollene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 - 13 minutter.
  • Avkjøl vaniljebollene på en bakerist, dryss melis over bollene og servér!

Notes

Baketips!

Ved bruk av Luftigere bakst, vil bollene bli mer luftige og fine!
Skriv ut oppskriften