Vaniljeboller med bringebær

Boller med vaniljekrem og friske bær er godt, og bringebærene kan byttes ut med andre friske bær etter eget ønske.
Nystekte vaniljeboller med bringebær i muffinsformer.
porsjoner25

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll:

  • 1 pose kakefyll med vaniljesmak
  • 4 dl melk
  • 3 ss sukker
  • 3 dl friske bringebær

Pensling:

  • 1 stk sammenvispet egg

Fremgangsmåte

  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær, romtemperert smør i terninger og kald melk.
  • Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
  • Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter. I mellomtiden, bland de hele bærene forsiktig i en liten plastpose med potetmel, slik at de blir jevnt melet.
  • Trill deigen til like store boller og legg i muffinsformer. Sett formene gjerne formene i en muffinsform i aluminium hvis du har dette. Da vil ikke formene sige ut under steking. Dekk til med plast og etterhev i ca. 30 minutter. Lag dype hull i bollene med en finger eller to og legg i bringebær og pakk deigen sammen igjen. Dekk til og fortsett etterhevingen i ca. 30 -60 minutter eller til de har omtrent dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Pensle med sammenpisket egg og legg vaniljekrem i hver bolle.
  • Stek bollene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 - 13 minutter.
  • Avkjøl vaniljebollene på en bakerist, dryss melis over bollene og servér!

Notes

Baketips!

Ved bruk av Luftigere bakst, vil bollene bli mer luftige og fine!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top