Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær, romtemperert smør i terninger og kald melk.
Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter. I mellomtiden, bland de hele bærene forsiktig i en liten plastpose med potetmel, slik at de blir jevnt melet.
Trill deigen til like store boller og legg i muffinsformer. Sett formene gjerne formene i en muffinsform i aluminium hvis du har dette. Da vil ikke formene sige ut under steking. Dekk til med plast og etterhev i ca. 30 minutter. Lag dype hull i bollene med en finger eller to og legg i bringebær og pakk deigen sammen igjen. Dekk til og fortsett etterhevingen i ca. 30 -60 minutter eller til de har omtrent dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader. Pensle med sammenpisket egg og legg vaniljekrem i hver bolle.
Stek bollene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 - 13 minutter.
Avkjøl vaniljebollene på en bakerist, dryss melis over bollene og servér!