Hvetestang med vaniljekrem
Hvetestang med vaniljekrem og kanelfyll er noe de fleste liker. I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem, men ønsker du å lage kremen fra bunnen av, kan du bruke denne oppskriften på vaniljekrem. Venter du kanskje gode venner på kaffe, vil denne deilige hvetestangen være helt perfekt å servere!
porsjoner2
Ingredienser
- 150 g romtemperert smør, eller flytende margarin
- 5 dl kaldt vann eller melk
- 1 ss ferskere bakst (valgfritt)
- 1000 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 50 g fersk gjær for søte deiger
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
VANILJEKREM
- 1 pose kakefyll med vaniljesmak
HJEMMELAGET KANELFYLL
- 80 g romtemperert smør
- 8 ss brun farin eller vanlig sukker (vi synes snurrene smaker best med brun farin)
- 2 ss kanel
Fremgangsmåte
- Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til side inntil videre.
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Har du ingen kjøkkenmaskin, kan deigen eltes får hånd. Dette vil nok ta omtrent dobbelt så lang tid enn om du bruker en eltemaskin.
- Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Deigen er ferdig når den slipper bakebollen.
- Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i omtrent 30 minutter.
- Del deigen i to. Del hver del opp i tre like store deler og trill ut til lange “pølser” som kjevles flate. Smør utover smør, kanel og sukker på hver leiv og rull sammen igjen til “pølser”. Flett sammen til en flettestang og legg på stekebrett med bakepapir.
- Ha vaniljekremen i en sprøytepose. Lag groper i fletta med rene fingre og sprøyt på vaniljekremen.
- Dekk til med et rent kjøkkenhånuklede eller plast, og etterhev stengene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 200 grader.
- Stek flettestengene midt i ovnen i ca. 20 - 30 minutter til de har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl stengene på en rist etter steking.
- Lag en melisglasur av vann og melis og dekorer kaken med glasuren og Non-stop eller annen kakepynt.