Glutenfritt brytebrød passer godt å servere til frokostbordet eller ved siden av annen mat. Man blir overrasket hvor godt et glutenfritt brytebrød kan smake!
Ha vann i en bakebolle og smuldre opp gjæren. Tilsett eggehvite, olje, sirup eller honning og pisk sammen.
Ha de tørre ingrediensene i en annen bakemaskin, og tilsett væsken. Elt deigen sammen i ca. 5 - 10 minutter på lav hastighet. Dekk til bakebollen og hev i ca. 60 minutter til deigen er ca. 30 % større. Forvarm ovnen til 230 grader.
Del deigen i 25 like store biter. Trill til boller og legg i en smurt liten ildfast form ca. 20 - 30 cm.
Dekk til formen, og etterhev i ca. 40 minutter.
Pensle med sammenvispet egg, og strø over litt solsikke- og linfrø.
Stek formen på midterste rille i ca. 30 - 40 minutter.