Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin
Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og ca. i 2 minutter på middels hastighet. Hvis du elter du deigen for hånd, må du beregne litt lenger eltetid.
Riv kransekakemassen grovt opp på et rivjern. Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 60 cm, og strø over revet kransekakemasse. Rull sammen leiven fra langsiden.
Legg rullen på en bakeplate med bakepapir. Form til en rund krans og trykk sammen endene. Klipp et søkk midt i kransen (ikke helt igjennom) med ca. 3 - 5 cm mellomrom. Brett til annenhver side. La kransen heve under et klede i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
Pensle med sammenvispet egg, og strø på med høvlede mandler og perlesukker.
Stek klippekransen på nederste rille i ovnen i ca. 20 - 25 minutter. Avkjøl kransen på rist etter steking.