Klippekrans
Klippekrans er fint å servere når du får kaffebesøk. Kransen fylt med bakeklar kransekakemasse og er toppet med høvlede mandler. Gjærdeigen er kan gjerne lages helt uten melk ved å benytte margarin uten melk.
porsjoner8
Ingredienser
- 75 g romtemperert smør
- 2,5 dl kaldt vann
- 0,5 ss Idun Luftigere Bakst (valgfritt)
- 500 g hvetemel
- 75 g sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 25 g Idun Fersk gjær for søte deiger
- 1 egg til pensling
Fyll
- 250 g ODENSE Kransekakemasse (revet)
Pynt
- 3 ss perlesukker
- 25 g høvlede mandler
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin
- Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og ca. i 2 minutter på middels hastighet. Hvis du elter du deigen for hånd, må du beregne litt lenger eltetid.
- Riv kransekakemassen grovt opp på et rivjern. Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 60 cm, og strø over revet kransekakemasse. Rull sammen leiven fra langsiden.
- Legg rullen på en bakeplate med bakepapir. Form til en rund krans og trykk sammen endene. Klipp et søkk midt i kransen (ikke helt igjennom) med ca. 3 - 5 cm mellomrom. Brett til annenhver side. La kransen heve under et klede i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle med sammenvispet egg, og strø på med høvlede mandler og perlesukker.
- Stek klippekransen på nederste rille i ovnen i ca. 20 - 25 minutter. Avkjøl kransen på rist etter steking.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Luftigere bakst, vil baksten bli enda luftigere!
Ønsker du heller å bruke fersk gjær, tilsvarer 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).
Ønsker du heller å bruke fersk gjær, tilsvarer 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).
Relevante oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker