Search
Close this search box.

Klippekrans

Klippekrans er fint å servere når du får kaffebesøk. Kransen fylt med bakeklar kransekakemasse og er toppet med høvlede mandler. Gjærdeigen er kan gjerne lages helt uten melk ved å benytte margarin uten melk.
Nystekt klippekrans på en grå asjett.
porsjoner8

Ingredienser

Fyll

  • 250 g ODENSE Kransekakemasse (revet)

Pynt

  • 3 ss perlesukker
  • 25 g høvlede mandler

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin
  • Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og ca. i 2 minutter på middels hastighet. Hvis du elter du deigen for hånd, må du beregne litt lenger eltetid.
  • Riv kransekakemassen grovt opp på et rivjern. Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 60 cm, og strø over revet kransekakemasse. Rull sammen leiven fra langsiden.
  • Legg rullen på en bakeplate med bakepapir. Form til en rund krans og trykk sammen endene. Klipp et søkk midt i kransen (ikke helt igjennom) med ca. 3 - 5 cm mellomrom. Brett til annenhver side. La kransen heve under et klede i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle med sammenvispet egg, og strø på med høvlede mandler og perlesukker.
  • Stek klippekransen på nederste rille i ovnen i ca. 20 - 25 minutter. Avkjøl kransen på rist etter steking.

Tips og triks

Ved bruk av Idun Luftigere bakst, vil baksten bli enda luftigere!
Ønsker du heller å bruke fersk gjær, tilsvarer 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).
Skriv ut oppskriften

Relevante oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Middag
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Middag
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Bollefocaccia med appelsinkrem

Bollefocaccia med appelsinkrem

Kardemommeboller

Kardemommeboller

Klippekrans med Nugatti

Scroll to Top