Klippekrans

Klippekrans er fint å servere når du får kaffebesøk. Kransen fylt med bakeklar kransekakemasse og er toppet med høvlede mandler. Gjærdeigen er kan gjerne lages helt uten melk ved å benytte margarin uten melk.
Nystekt klippekrans på en grå asjett.
porsjoner8

Ingredienser

FYLL

  • 250 g ODENSE Kransekakemasse, revet

PYNT

  • 3 ss perlesukker
  • 25 g høvlede mandler

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin
  • Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og ca. i 2 minutter på middels hastighet. Hvis du elter du deigen for hånd, må du beregne litt lenger eltetid.
  • Riv kransekakemassen grovt opp på et rivjern. Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 60 cm, og strø over revet kransekakemasse. Rull sammen leiven fra langsiden.
  • Legg rullen på en bakeplate med bakepapir. Form til en rund krans og trykk sammen endene. Klipp et søkk midt i kransen (ikke helt igjennom) med ca. 3 - 5 cm mellomrom. Brett til annenhver side. La kransen heve under et klede i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle med sammenvispet egg, og strø på med høvlede mandler og perlesukker.
  • Stek klippekransen på nederste rille i ovnen i ca. 20 - 25 minutter. Avkjøl kransen på rist etter steking.

Notes

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil baksten bli enda luftigere!
Ønsker du heller å bruke fersk gjær, tilsvarer 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top