Bollefocaccia med appelsinkrem

Bollefocaccia med appelsinkrem er en enkel og morsom vri på de klassiske skolebollene! I stedet for å forme skoleboller, er det bare å klemme deigen ut i en form. Appelsinkremen er et friskt alternativ til vaniljekremen, og passer kjempefint til blant annet påske!
Bollefocaccia med appelsinkrem

Ingredienser

Bolledeig:

  • 5 dl kaldt vann
  • 1150 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • 200 g romtemperert smør
  • 15 g grovmalt kardemomme
  • 50 g Idun Fersk Gjær for Søte Deiger
  • 1 ss Idun Luftigere bakst
  • 15 g salt
  • 1 stk egg

Appelsinkrem:

  • 1 pk Idun Kakefyll med Vaniljesmak
  • 3 ss sukker
  • 2 dl friskpresset appelsinjuice
  • 2 dl melk
  • 1 - 2 ts finrevet skall av økologiske appelsiner

Melisglasur og kokostopping:

  • 3 dl melis
  • Litt vann
  • 3-4 ss kokos

Fremgangsmåte

Bolledeig:

  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin-bolle, og elt på lav hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten noe, og elt i 10 minutter til, til du har en blank og elastisk deig som løsner fra bollen. Det gjør ikke noe om deigen er litt løs: den vil bli noe fastere under forheving.
    Dekk med en tallerken, eller plastfolie, og hev til dobbel størrelse i ca 1 time.

Appelsinkrem:

  • Ha pakken med vaniljekrem i en liten kjele sammen med sukkeret. Rør inn litt og litt appelsinjuice og melk. Rør til slutt inn appelsinskallet. Varm opp på medium varme under omrøring til du har en tykk krem, og kremen bobler et par ganger. Ha over i en sprøytepose, lukk posen og legg i kjøleskapet til avkjøling.
  • Ha bakepapir i en liten langpanne (ca 30x40 cm) og kjevle deigen ut til en størrelse som passer formen. Flytt deigen over i formen, og dekk med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle, og hev til dobbel størrelse ca 1-2 timer.
  • Forvarm ovnen til 200 grader over og undervarme.
    Lag noen groper i deigen med fingrene. Klipp et hull i en sprøytepose, og sprøyt appelsinkrem i hullene.
  • Stek midt i ovnen i ca 30-40 minutter til deigen er gjennomstekt og gyllen.
    Steketiden varierer etter hvilken form den stekes i, og fra en ovn til en annen.
    Dekk baksten med litt folie, eller bakepapir, hvis den blir mørk under steking.  Ta ut av ovnen, og løft over på en rist derden avkjøles.

Melisglasur og kokostopping:

  • Rør 3 dl melis med litt og litt vann, til du har tykk glasur som renner langsomt av skjeen. Bruk en skje, og hell glasuren mellom gropene med appelsinkrem. Dryss over 3-4 ss kokos.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top