Klippekrans med Nugatti
Dette er den perfekte baksten for deg som liker hasselnøtter og saftig gjærbakst.
Ingredienser
Hvetedeig
- 2,5 dl kaldt vann
- 575 g hvetemel
- 100 g sukker
- 100 g romtemperert smør
- 7,5 g grovmalt kardemomme
- 0,5 pk Idun tørrgjær for søte deiger (eller 1/2 pakke Idun fersk gjær)
- 0,5 ss Idun luftigere bakst (valgfritt)
- 1 ts salt
- 1 egg
Fyll
- 1/2 boks Nugatti
- 1 egg til pensling
Til servering
- 1 dl Nugattisaus
- 1 dl grovhakkede hasselnøtter
Fremgangsmåte
Hvetedeig
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen, og elt på lav hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten noe og elt i 10 minutter til, til du har en blank og elastisk deig som løsner fra bollen, det gjør ikke noe om den er litt løs. Den vil bli noe fastere under forheving.
- Dekk med en tallerken eller plastfolie og hev til dobbel størrelse. Ca 1 time.
- Forvarm ovnen til 200 grader over og undervarme.
- Kjevle deigen ut til en stor rektangel, ca 4 mm tykk. Smør Nugatti på deigen, la noen cm med deig være uten fyll på endene av rektangelet.
- Rull deigen sammen mot stripen uten fyll. Legg over på et stekebrett med bakepapir og legg deigen i en sirkel. Åpne den ene enden og stikk den andre enden inn. Klem deigen sammen. La etterheve under et rent kjøkkenhåndkle til den har doblet i størrelse.
- Bruk en skarp saks og skråklipp deigen rundt hele. Dra de klippede endene i motsatt retning. Piskegget lett sammen og pensle kransen.
- Stek midt i ovnen i30-40 minutter til deigen er gjennomstekt. Steketiden varierer etter hvor tykk kransen er, og fra en ovn til en annen.
- Avkjøl på rist.
- Server med Nugattisaus over kransen og dryss over grovhakkede hasselnøtter.
Flere oppskrifter med Nugattisaus
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Annet
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Høst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Vale
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Annet
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Høst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Vale
- Valentines
- Valentines - Kaker