Klippekrans med Nugatti
Dette er den perfekte baksten for deg som liker hasselnøtter og saftig gjærbakst.

Ingredienser
Hvetedeig
- 2,5 dl kaldt vann
- 575 g hvetemel
- 100 g sukker
- 100 g romtemperert smør
- 7,5 g grovmalt kardemomme
- 0,5 pk rød tørrgjær eller 1/2 pakke fersk gjær
- 0,5 ss luftigere bakst (kan droppes)
- 1 ts salt
- 1 egg
Fyll
- 1/2 boks Nugatti
- 1 egg til pensling
Til servering
- 1 dl Nugattisaus
- 1 dl grovhakkede hasselnøtter
Fremgangsmåte
Hvetedeig
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen, og elt på lav hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten noe og elt i 10 minutter til, til du har en blank og elastisk deig som løsner fra bollen, det gjør ikke noe om den er litt løs. Den vil bli noe fastere under forheving.
- Dekk med en tallerken eller plastfolie og hev til dobbel størrelse. Ca 1 time.
- Forvarm ovnen til 200 grader over og undervarme.
- Kjevle deigen ut til en stor rektangel, ca 4 mm tykk. Smør Nugatti på deigen, la noen cm med deig være uten fyll på endene av rektangelet.
- Rull deigen sammen mot stripen uten fyll. Legg over på et stekebrett med bakepapir og legg deigen i en sirkel. Åpne den ene enden og stikk den andre enden inn. Klem deigen sammen. La etterheve under et rent kjøkkenhåndkle til den har doblet i størrelse.
- Bruk en skarp saks og skråklipp deigen rundt hele. Dra de klippede endene i motsatt retning. Piskegget lett sammen og pensle kransen.
- Stek midt i ovnen i30-40 minutter til deigen er gjennomstekt. Steketiden varierer etter hvor tykk kransen er, og fra en ovn til en annen.
- Avkjøl på rist.
- Server med Nugattisaus over kransen og dryss over grovhakkede hasselnøtter.