Gjør som franskmennene, og spis varme tynne pannekaker med sjokolade- eller hasselnøttsaus. I vårt tilfelle: en utrolig digg Nugattisaus! Pannekakene kan også serveres med skivede bananer, som er en super kombinasjon med nugattisausen.
porsjoner4people
Ingredienser
150ghvetemel
0,5tssalt
5dlmelk
4stkegg
Nugattisaus
Smør til steking
Bananer i skiver
Litt melis til å drysse på før servering
Fremgangsmåte
Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin eller bakebolle, og pisk inn halvparten av melken, til du har en tykk og klumpefri røre.
Pisk inn resten av melken og eggene. La røren stå i romtemperatur i ca 30 min og svelle.
Smelt smør i en varm stekepanne, og ha litt røre i pannen. Vend rundt på pannen, så du får et tynt lag. Stek til pannekaken er “tørr” på oversiden og snu. Stek gyllen på den andre siden.
Brett pannekaken i to eller fire, og legg over på en tallerken eller ildfast form. Legg lokk på formen, eller legg en annen tallerken oppå den første, så pannekakene holder seg lune.
Pannekakene serveres med bananer i skiver og Nugattisaus. Topp gjerne med et melisdryss.