Sachertorte er en berømt kulinarisk kake med opphav fra Wien i Østerrike. Denne kaken består av to lag med sjokoladebunner med aprikossyltetøy mellom lagene. Sachertorten er toppet med smeltet sjokolade. Kaken er ikke spesielt søt og smaker ekstra godt sammen med pisket krem ved siden av!
Ingredienser
Bunn
30g70% mørk kokesjokolade
30gsmør
50gODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)
4sssukker
1stkegg
3stkeggeplommer
60ghvetemel
2ssbakekako
1tsbakepulver
3stkeggehviter
2sssukker
Fyll
200gaprikossyltetøy
Glasur
170g70% mørk kokesjokolade
1,5dlkremfløte
50gsukker
25ghonning
Pynt
littKakepynt
Fremgangsmåte
Hakk sjokoladen i mindre biter og smelt det sammen med smøret i en kjele. Avkjøl til blandingen er omtrent fingervarm. Forvarm stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
Smuldre marsipanen i en bakebolle sammen med og 2 spiseskjeer sukker med fingrene til det ikke lenger er klumper av marsipan. Ha i et helt egg og bland det med marsipan- og sukkerblandingen med flatvispen på en kjøkkenmaskin. Ha så i én og én eggeplomme, og visp til du får en jevn blanding. Pisk så på høy hastighet noen minutter til en luftig masse.
Bland inn den smeltede sjokoladen/smøret. Sikt deretter inn hvetemel, bakepulver og kakao inn i marsipanmassen og vend sammen med en slikkepott.
Pisk eggehvite og 2 spiseskeer sukker til marengs og vend det forsiktig inn i massen. Ha massen i en 18 cm springform, og stek kaken på midterste rille i ca. 25 - 30 minutter. Ta ut og avkjøl kaken i formen på en bakerist. Kaken kan med fordel stå i kjøleskap til dagen etter, da blir den lettere å dele.
Glasur
Hakk sjokoladen i biter o smelt den etter anvisning på pakken. Kok fløte, honning og sukker sammen. sukker, honning. Hell den varme fløten i en tynn stråle ned i den smeltede sjokoladen mens du rører i forsiktig med en slikkepott. På denne måten får du en jevn glasur, og unngår luftbobler i glasuren.
Del den avkjølte kaken i et eller to lag, og ha aprikossyltetøy mellom lagene. Sett kaken på en rist og hell sjokoladeglasuren over kaken. Pynt kaken med eksempelvis frisk aprikos, bjærnebær, blåbær og Idun Mors hjemmebakte - Gull & glitter kakepynt for å gjøre ekstra stas på kaken!